Nr.4070, Joi, 9 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cum acționează noii negustori de sclavi de la Galați. Concluzia ITM după un control la 31 de firme de plasare în străinătate

      Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a decis să dea milităria jos din pod cu firmele care se ocupă cu plasarea forței de muncă în străinătate. Nu mai puțin de 31 de agenți economici din județul Galați care au ca activitate principală trimiterea de muncitori în străinătate (cod CAEN 7810) au fost verificați de către instituție în perioada 11-22 mai, iar concluziile controalelor sunt îngrijorătoare.

      Potrivit datelor comunicate de ITM, două dintre firmele verificate nu aveau încheiate oferte ferme cu parteneri străini și nici contracte de mediere cu cetățenii români, alte opt firme desfășurau alte activități (pe alte CAEN-uri) decât activitatea principală declarată de plasare a forței de muncă, iar 12 agenți economici din cei controlați nu desfășurau nicio activitate.

      Drept urmare, patru agenți de plasare a forței de muncă în străinătate au fost sancționați cu cinci avertismente scrise. Două avertismente scrise au fost aplicate unui agent de plasare a forţei de muncă pentru neincluderea în contractul de mediere, respectiv în contractul individual de muncă a următoarelor: durata muncii, datele de contact ale ambasadelor sau misiunilor diplomatice unde se pot adresa cetăţenii români care desfăşoară activitate în străinătate, deşi acestea erau specificate în oferta de locuri de muncă. Doi agenți economici au primit câte un avertisment, pentru netransmiterea situaţiei trimestriale cu persoanele mediate şi încadrate în muncă în străinătate. Tot un avertisment scris a fost aplicat unui agent de plasare a forţei de muncă cu sediul social în Bucureşti, pentru nerespectarea termenului de notificare a ITM Galaţi cu privire la desfăşurarea activităţii la punctul de lucru din Galaţi.

      Potrivit ITM Galaţi, lista societăților comerciale care desfăşoară activitate de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate înregistrate la ITM Galaţi poate fi consultată pe site-ul inspectiamuncii.ro, iar Ghidul lucrătorului român în străinătate poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii, mmuncii.ro. De asemenea, Inspecţia Muncii a înfiinţat o linie telefonică Tel Verde (021.371.88.33), ca suport pentru cetăţenii care vor să muncească în străinătate, şi a alocat alte două linii telefonice directe (021.302.70.52, 021.302.70.53), la care cetățenii români aflați în căutarea unui loc de muncă în afară sunt îndemnați să apeleze, pentru a fi îndrumaţi de inspectori de muncă de specialitate.

      În urma perioadă s-au înmulțit cazurile abuzuri în privința plasării forței de muncă în străinătate, pe alocuri această activitate ajungând să semene cu traficul de carne vie sau cu un neo-comerț cu sclavi.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - O nouă etapă a dezinsecției la Galați. Sunt vizate zonele adiacente marilor bulevarde
A început o nouă etapă de dezinsecţie la Galați, care se va derula din 9 iulie 2020. Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, pe 9 și 10 iulie, între orele 23,00 și 2,00, se va acționa cu echipamentul tip ULV (mare) pe principale artere ale ...(continuare)
Administratie - Noua groapă de gunoi de la Galați, în valoare de 60 de milioane de lei, va fi construită de firma unui fost senator PSD
Consiliul Județean Galați a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la depozitul de deşeuri de la Valea Mărului, componentă prevăzută în cadrul Strategiei de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi. Cum ar veni, în ...(continuare)
Administratie - Polițist condamnat pentru corupție, dar repus în funcție pe furiș și ilegal. Acuzații grave la Poliția Locală
Caz uluitor la Poliția Locală Galați, acolo unde un polițist condamnat pentru fapte asimilate celor de corupție a reușit să se întoarcă în sistem pe furiș, fiind pus într-o funcție importantă, care conform legii nu poate fi ocupată de ...(continuare)
Administratie - Salariul sfidător al directorului de la Apă-Canal. Ridică peste 24.000 de lei pe lună!
În ciuda faptului că deține monopolul livrării apei potabile în Galați, compania publică Apă-Canal SA pere scăpată de sub orice control. Dincolo de faptul că la Galați este una dintre cele mai scumpe ape din țară (în condițiile în ca ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact