Nr.4070, Joi, 9 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Coronavirusul lovește la Spitalul Județean de Urgență: 10 cadre medicale, depistate cu Covid-19. Autoritățile sunt în alertă

      Situaţie gravă în Galaţi. În municipiu au izbucnit mai multe focare de COVID-19, iar autorităţile şi Direcţia de Sănătate Publică încearcă să convingă populaţia să poarte mască în spaţiile închise şi să aplice măsurile de distanţare socială.

      10 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au contractat virusul, fiind vorba de un medic rezident, opt asistente şi o infirmieră. ”La cardiologie au fost confirmate 5 cazuri, 3 la o secţie de chirurgie şi încă 2 cazuri la alte doua secţii din spital. Cazurile confirmate vor fi transferate la spitalele suport. S-a recomandat efectuarea dezinfecţiei terminale, iar contacţii vor fi monitorizaţi prin medicul de familie. Toţi bolnavii internaţi au fost testaţi la internare, iar rezultatele au fost negative”, ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

      Se pare că focarul de infecţie cu COVID-19 de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi a plecat de la o infirmieră, care a contractat virusul din comunitate.

      Un alt focar de COVID-19 a izbucnit şi la un depozit farmaceutic din Galaţi. Din cei 35 de angajaţi, 12 au fost diagnosticaţi pozitiv, 19 negativ, iar în cazul a patru persoane sunt aşteptate rezultatele.

      DSP Galaţi a demarat o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacţilor, care vor fi ulterior monitorizaţi prin medicul de familie. De asemenea, ca şi în cazul Spitalului de Urgenţă din Galaţi, s-a recomandat efectuarea dezinfecţiei terminale cu o substanţă care distruge virusul.

      Cel mai mare focar de coronavirus se înregistrează în prezent la Şantierul Naval Damen Galaţi. Este vorba de vorba de 41 de confirmări de infectare cu COVID-19 începând de pe 22 iunie. 35 de angajaţi lucrează la Damen, 6 sunt angajaţi ai subcontractorilor, iar trei persoane au fost declarate vindecate. În total, 44 de persoane care lucrează la Şantierul Naval Damen Galaţi au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei, una dintre acestea pierzându-şi viaţa.

      ”Am recomandat dezinfecţia suprafeţelor de două ori pe zi cu atomizoare cu substanţe clorigene. De asemenea, montarea de recipiente cu dezinfectanţi la locurile de muncă, introducerea a două schimburi de lucru, suplimentarea curselor convenţie pentru a evita aglomerarea, verificarea şi trierea vizitatorilor pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi măsurarea constantă a temperaturii angajaţilor”, a mai precizat dr. Liliana Iordăchescu.

      În ultimele două zile au fost înregistrate 64 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în judeţul Galaţi, 35 de persoane fiind diagnosticate pe 30 iunie şi 29 de persoane pe 1 iulie.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - O nouă etapă a dezinsecției la Galați. Sunt vizate zonele adiacente marilor bulevarde
A început o nouă etapă de dezinsecţie la Galați, care se va derula din 9 iulie 2020. Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, pe 9 și 10 iulie, între orele 23,00 și 2,00, se va acționa cu echipamentul tip ULV (mare) pe principale artere ale ...(continuare)
Administratie - Noua groapă de gunoi de la Galați, în valoare de 60 de milioane de lei, va fi construită de firma unui fost senator PSD
Consiliul Județean Galați a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la depozitul de deşeuri de la Valea Mărului, componentă prevăzută în cadrul Strategiei de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi. Cum ar veni, în ...(continuare)
Administratie - Polițist condamnat pentru corupție, dar repus în funcție pe furiș și ilegal. Acuzații grave la Poliția Locală
Caz uluitor la Poliția Locală Galați, acolo unde un polițist condamnat pentru fapte asimilate celor de corupție a reușit să se întoarcă în sistem pe furiș, fiind pus într-o funcție importantă, care conform legii nu poate fi ocupată de ...(continuare)
Administratie - Salariul sfidător al directorului de la Apă-Canal. Ridică peste 24.000 de lei pe lună!
În ciuda faptului că deține monopolul livrării apei potabile în Galați, compania publică Apă-Canal SA pere scăpată de sub orice control. Dincolo de faptul că la Galați este una dintre cele mai scumpe ape din țară (în condițiile în ca ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact