Nr.4072, Luni, 28 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Controale ITM la Galați: 20.000 de lei amendă pentru fiecare angajat care a lucrat în timp ce în acte era în șomaj tehnic de pandemie

      Multă lume nu știe, dar chemarea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul de muncă suspendat reprezintă muncă nedeclarată și se sancționează cu amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată în această situație. Măsura este valabilă și în cazul în care salariatul se prezintă din propria inițiativă la lucru în perioada șomajului tehnic cauzat de pandemie. Pe această temă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați derulează, începând cu data de 15 iunie, o campanie privind verificarea modului în care angajatorii gălățeni respectă prevederile legale referitoare la suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă.

      Potrivit datelor furnizate de ITM, s-au făcut până acum 189 de controale, dintre care 32 sâmbăta şi 36 pe timpul nopţii, și au fost identificate 296 de neconformităţi, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere a acestora. Ca urmare a contravenţiilor constatate, inspectorii de muncă gălățeni au aplicat 64 sancţiuni, din care 22 de amenzi în valoare totală de 370.000 lei, precum şi 42 de avertismente. 11 amenzi, în valoare totală de 340.000 de lei, au fost aplicate angajatorilor care foloseau muncă nedeclarată (în valoare de 340.000 lei), iar alte 11 amenzi, totalizând 30.000 de lei, au fost aplicate pentru alte contravenţii. Au fost identificate 24 de persoane care prestau muncă nedeclarată, patru dintre acestea, în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat.

      De asemenea, începând cu 15 martie și până pe 14 august, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 554 de controale. S-au dispus 845 de măsuri, inspectorii de muncă aplicând 177 de sancţiuni contravenţionale, din care 128 de avertismente şi 49 de amenzi, în valoare de 840.000 lei. Au fost identificate 41 persoane care prestau muncă nedeclarată, 7 dintre acestea prestau activitate în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat.

      Inspectorii de muncă gălățeni au controlat și modul de respectare de către angajatori, pe perioada stării de alertă, a măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.

      Astfel, între 20 mai și 14 august, au fost verificaţi 535 de angajatori, la care îşi desfăşurau activitatea 12.133 de lucrători. Au fost constatate 207 neconformităţi, fiind dispuse tot atâtea măsuri pentru intrarea în legalitate. 109 angajatori au fost sancţionaţi cu 187 de avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 7.000 de lei, în principal pentru consumul băuturilor alcoolice în spaţii închise şi pentru lipsa triajului epidemiologic a lucrătorilor si persoanelor care au acces în spaţii închise. De asemenea, la trei angajatori s-a dispus sistarea activităţii la punctul de lucru verificat.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Gogorița electorală „Permis de Tecuci”. De fapt, e vorba doar de un birou de înmatriculări, deschis 12 ore pe săptămână
Începând de marți, 22 septembrie, gălățenii care locuiesc în zona de nord a județului nu mai trebuie să bată drumul la Serviciul Înmatriculări pentru operațiuni legate de vehicule. Asta deoarece s-a inaugurat, la Tecuci, un sediu secunda ...(continuare)
Administratie - Centru medical de permanență pentru locuitorii din Mazepa 1 și 2. Medicii asigură consultații noaptea și în weekend
Începând din 20 septembrie, un nou centru de permanență pentru servicii medicale este disponibil la Galați, aferent cartierelor Mazepa 1 și 2. Centrul medical se află pe strada Ovidiu nr. 10, chiar în curtea bisericii „Trei Ierarhi”, și ...(continuare)
Administratie - Premieră la Galați: autobuze speciale pentru transportul exclusiv al elevilor. Intră pe trasee din 22 septembrie
O veste bună pentru gălățeni: , pentru prima oară în ultimii 30 de ani, începând de marţi, 22 septembrie 2020, vor fi noi linii de autobuz dedicate exclusiv elevilor, astfel încât aceştia să ajungă în siguranţă la şcoală şi să ev ...(continuare)
Administratie - Trei săptămâni de trafic restricționat pe strada Domnească. Soluțiile de ocolire a zonei sunt foarte complicate
Începând de joi, 17 septembrie, traficul de pe strada Domnească va fi afectat de lucrări. Printr-un comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Galați se precizează că, în perioada 17 septembrie-2 octombrie, pe strada Domnească, p ...(continuare)
Administratie - La naiba cu pandemia! Din toamnă, la Galați plouă cu festivaluri dubioase finanțate din bani publici
Ai zice că dacă e pandemie s-a oprit planeta, iar obișnuitele șmenuri pseudo-culturale se vor amâna o vreme la Galați. Dar nu-i chiar așa. Programul de finanțare toamnă-iarnă estimat de municipalitatea din Galați ne scoate din buzunare nis ...(continuare)
Administratie - Surprinzător, primul certificat de urbanism 100% digital din România a fost emis la Galați. Cum a fost posibil
Primăria Galaţi este prima primărie din România care adoptă o astfel de soluţie ce a fost posibilă cu sprijinul FIDA Solutions, dezvoltator software, şi certSIGN Prestator Calificat de Servicii de Încredere. „Intenţia noastră este să v ...(continuare)
Administratie - Exproprierile de pe traseul marii centuri a Galațiului, în linie dreaptă. Se caută evaluatori autorizați ai proprietăților
Luată de unii „la preț de matineu”, marea centură ocolitoare a Galațiului (care ar trebui să ocolească orașul mai de departe, respectiv din Bădălan la Vânători, apoi la Smârdan și Șendreni) prinde tot mai mult contur. Autoritățile ...(continuare)
Administratie - Nesimțire de Galați: dozatoarele de dezinfectant sunt distruse și golite în serie de persoanele certate cu bunul-simț
Galați. Anul de grație 2020. Început de toamnă. Gălățenii își dau arama pe față din nou, fără jenă, parcă pentru a demonstra că nu degeaba Galațiul este „orașul roșu” și că este numărul 1 pe țară la videochat, prostituție ...(continuare)
Administratie - Am promis? V-am mințit! Sistemul public de închiriere a bicicletelor s-a dovedit o petardă electorală. „Poate în 2027”, spun edilii
Cele 370 de biciclete (cu 23 de stații automate de eliberare și de returnare) pe care primarul Ionuț Pucheanu le promitea gălățenilor în sistem "bike sharing", în cadrul unei investiţii de 13 milioane de lei, cu fonduri europene, s-au dovedi ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact