Nr.4072, Luni, 28 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Școală închisă de Covid-19 cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar. Cursurile se vor ține online cel puțin o lună

      Evoluția situației în cazul școlilor din județul Galați este într-o continuă dinamică. Dacă până pe 9 septembrie se știa că avem o singură școală pe cod roșu (la Suhurlui) unde cursurile vor începe doar online, în vreme ce în alte câteva comune se va apela la sistemul mixt, a apărut și a doua școală care nu va putea fi deschisă fizic.

      ste vorba de Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu” din municipiul Tecuci, unde una dintre îngrijitoare a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

      Profesorul Ion Iacob, directorul acestei instituţii, a declarat că problemele au fost depistate marți, la o îngrijitoare, dar că este posibil să fie mai multe persoane cu probleme.

      „Una dintre îngrijitoare s-a întors de la mare şi i s-a făcut rău la şcoală. S-a testat şi s-a dovedit a fi pozitivă. Din nefericire, ea s-a întâlnit la şcoală şi cu alte trei angajate, două îngrijitoare şi o infirmieră. Prin urmare, tot personalul nostru de îngrijire este în prezent în izolare, celelalte trei angajate neavând simptome. Cum noi avem 100 de copii cu nevoi speciale şi cu deficienţe psihice, şcoala nu poate începe fără personalul de îngrijire, de aceea am luat decizia, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, să intrăm pe scenariul roşu şi să desfăşurăm cursurile on-line", a declarat directorul şcolii din Tecuci.

      Măsura va fi valabilă cel puțin 30 de zile, urmând ca ulterior, în funcție de evoluția lucrurilor, să se decidă ce-i de făcut.

      Potrivit Ministerului Sănătăţii, analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 septembrie 2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

      În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală (începând cu data de 14 septembrie), cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

      Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

      În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.

      „Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

      Situaţia din judeţul Galaţi se prezintă destul de bine în acest moment. Cele mai multe dintre localităţile gălăţene, incluzând aici şi municipiile Galaţi şi Tecuci, sunt pe scenariul verde, în sensul că se pot începe cursurile în format fizic.

      Singura școală din scenariul roşu era până acum cea de la Suhurlui, unde rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire depăşeşte 5 la mia de locuitori.

      Pe scenariul galben se află comunele Valea Mărului, Tuluceşti, Vânători, Piscu, Schela, Cuza Vodă şi oraşul Târgu Bujor. Aici se impune, cum spuneam mai înainte, participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Fază ca-n filme pe o șosea din județul Galați. Un șofer fără permis, care fugea de polițiști, a izbit intenționat o mașină de Poliție care bloca drumul
Caz șocant, în data de 22 septembrie, în județul Galați. Un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Griviţa, care se deplasa cu autospeciala pe D.J. 25, între localităţile Călmăţui şi Iveşti, a observat în trafic un autotur ...(continuare)
Eveniment - Jaf spectaculos la Tulucești. Tâlharii au aruncat un bancomat în aer și au fugit cu banii
În noaptea de 14 spre 15 septembrie, poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi printr-un telefon la 112 că persoane necunoscute au aruncat în aer un bancomat în localitatea gălăţeană Tuluceşti, furând apoi banii. „La data de 15.09.2020, ...(continuare)
Eveniment - Crimă oribilă la Galați. Femeie omorâtă în bătaie, la propriu, de cel cu care trăia de 20 de ani sub același acoperiș
Un bărbat din Galaţi a fost arestat preventiv marţi, 8 septembrie, sub acuzaţia de omor în condiţii de violenţă în familie. Individul şi-a bătut concubina cu pumnii şi picioarele până când aceasta nu a mai dat niciun semn de viaţă. ...(continuare)
Eveniment - Drogat și beat la volan, a făcut accident în centrul Galațiului și a fugit. Șoferul este recidivist
Un gălățean prins drogat la volan în urmă cu mai puțin de trei săptămâni a comis un accident de circulație după ce s-a urcat beat la volan și fără carnetul care îi fusese luat după ce polițiștii l-au prins conducând ”fumat” bin ...(continuare)
Eveniment - Accident rutier violent pe Centura Galațiului. Trei oameni au fost răniți grav după ce două mașini s-au izbit frontal
Impactul violent între un autoturism cu mulți cai putere si o mașină de teren,în dreptul cimitirului "Sf. Lazar". Totul s-a întâmplat din cauza unei manevre riscante facute de soferul SUV-ului. Ciocnirea a fost frontală, iar în urma ei trei ...(continuare)
Eveniment - Copil de 16 ani băgat în spital de un șofer care nu i-a acordat prioritate pe zebră. Explicația de doi lei a celui de la volan
Luni, 31 august, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Drumul de Centură, din municipiul Galaţi, soldat cu rănirea unui pie ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact