Nr.3920, Marti, 10 Decembrie 2019  
Home AdministratieEconomicEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 6 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Focar de pestă porcină la Tulucești

      Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Planul de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană într-o gospodărie de la marginea comunei Tulucești.

      S-a decis astfel uciderea preventivă a celor 13 suine din gospodărie, ecarisarea teritoriului și eliminarea cadavrelor și a tuturor materialelor cu risc din exploatațiile suspecte; punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Tuluceşti; interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.

      Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social și economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Poliţiști bruscați, înjurați şi ameninţati de un şofer din Galaţi. De la ce a pornit scandalul
Un șofer de 42 de ani, din Galaţi, s-a ales cu dosar penal pentru ultraj după ce a bruscat, a înjurat şi a ameninţat un echipaj al Poliției de frontieră care-l oprise pentru un control de rutină. Totul s-a întâmplat în data de 8 decemb ...(continuare)
Eveniment - Explozie puternică în municipiul Galați. Suflul a avariat o clădire și mai multe mașini
Deflagrația deosebit de violentă s-a produs luni după-amiază la intersecția străzilor Prelungirea Brăilei și Frunzei. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, evenimentul s-a produs din cauza ...(continuare)
Eveniment - Incendiu violent într-un bloc din Galaţi. Un copil de 7 luni, intoxicat cu fum, a fost salvat în extremis
Sâmbătă, 7 decembrie, la ora 20,40, Detaşamentul de Pompieri Galaţi a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la blocul G4, pe strada Laminoriştilor din Galaţi. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu ap ...(continuare)
Eveniment - Accident de circulație foarte grav, pe D25, soldat cu doi morţi şi trei răniţi
Un accident de circulaţie foarte grav, cu doi morţi şi trei răniţi, s-a produs duminică, 8 decembrie 2019, pe drumul naţional DN25, pe raza localităţii Independenţa, din judeţul Galaţi. Evenimentul tragic a avut loc în jurul orei 2,40 ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact