Nr.4070, Joi, 9 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Zeci de kilograme de produse alimentare congelate, dar alterate, confiscate în ultimele zile de Protecția Consumatorului Galați

      În perioada 9-19 iunie 2020, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată, inclusiv a îngheţatei, în judeţul Galați şi în municipiul Brăila, conform împuternicirii Comisarului Sef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi. Potrivit instituției, “comisarii CJPC Galați au verificat 20 operatori economici, aplicând 13 amenzi contravenționale, în valoare de 46.400 lei si 7 avertismente. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de oprire de la comercializare a 76,42 kg produse congelate (carne, pește, îngheţată etc.), în valoare de 1.322,4 lei. În urma acțiunilor de control au fost constatate următoarele abateri:

      Comercializarea unor produse congelate neconforme: cu ambalajele deteriorate, prezentând arsuri de congelare, îngheţată cu consistenţă moale, din cauza depozitării la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producători.

      Comercializarea produselor congelate cu etichete ilizibile sau fără a fi însoţite de etichete din care să se poată distinge data de expirare, condiţiile de depozitare etc.

      Comercializarea unor produse congelate cu termenul de valablitate expirat

      Comercializarea a diverse sortimente de peşte congelat, care se aflau în stare decongelată, pește congelat care prezenta glazură de gheaţă pronunţată, semne de decongelare ” recongelare, mici congelaţi în stare decongelată.

      Lipsa informării consumatorilor asupra preţurilor produselor sau, în cazul reducerilor, lipsa informării cu privire la preţul vechi practicat.

      Sfaturi pentru consumatorii care achiziționează produse congelate:

      Să cumpere produse alimentare numai din locuri autorizate, să solicite şi să păstreze bonul fiscal; Să refuze achiziţionarea produselor care au arsuri de congelare, consistenţă modificată sau care prezintă o cantitate prea mare de gheaţă in ambalaj;

      Să nu cumpere produse cu eticheta ilizibilă sau fără etichetă;

      Să solicite informaţii despre preţul produsului, atunci când acesta nu este afişat”.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Cum funcționa rețeaua de hoți care a devalizat calea ferată în zona Tecuci-Galați. Aveau până și un cuptor metalurgic
Mai multe imobile din municipiul Tecuci și sediul unei societăți comerciale din municipiul Bârlad au fost vizitate pe 7 iulie de polițiștii de la Transporturi, în urma repetatele sesizări venite din partea CFR cu privire la furturi în serie ...(continuare)
Eveniment - Gălățean acuzat de piraterie internațională, reținut de polițiști. El va fi extrădat
Caz mai puțin obișnuit în sistemul juridic românesc. Un gălățean a ajuns în arestul poliției la șase ani după ce a comis un act de piraterie pe un vas de croazieră. Bărbatul, acum în vârstă de 30 de ani, ar fi reușit să se sustragă ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact