Nr.4092, Vineri, 7 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Autodenunț cu iz penal legat de principalii candidați la Primăria Galați. Suspiciuni de abuz și de trafic de influență

      Pe Marius Stan îl cam ia gura pe dinainte. I s-a întâmplat și cât a fost primar (când a ajuns să fie renegat și de ambii membri ai coaliției USL), i se întâmplă și acum, când aspiră la fotoliul de edil din partea Pro România.

      Într-un interviu acordat publicației online „Alternativa”, Stan a scăpat câteva afirmații șocante, care ar trebui să fie motiv de autosesizare pentru procurorii anticorupție, căci se referă la presupuse fapte de trafic de influență și de abuz în serviciu. Poate char și mai grav dacă analizăm în detaliu circumstanțele, că vorbim de angajări pe bază de pile, fără concurs, pentru a obține un

      „Era în toamna lui 2012, cred că luna octombrie. Actuala soție a lui Ionuț Pucheanu era educatoarea fiicei mele, la grădinița Nanny. O tânără educatoare foarte bună, dedicată meseriei, pe care fiica mea o idolatriza. Actuala doamnă Pucheanu, că pe vremea aia nu erau căsătoriți, a întrebat-o pe soția mea dacă nu aș putea să îl iau la primărie, să îl ajut cumva pentru că nu are serviciu… Cu Ionuț Pucheanu țin minte că m-am intersectat o dată sau de două ori în campania electorală pentru primărie, din 2012, atunci când am câștigat alegerile. A venit o dată cu alți tineri de la TSD Galați și m-au ajutat să umflăm baloane, că cei de la PNL au zis că îmi trimit niște băieți să mă ajute, dar m-au lăsat baltă”, a povestit fostul primar Marius Stan.

      „Ca să se angajeze în Primăria Galați ar fi trebuit să dea concurs, să învețe… Mi s-a făcut milă de el, de întreaga situație că nu are serviciu, că așa și pe dincolo, așa că l-am luat consilier personal la cabinetul primarului. Pe vremea aceea eu, ca primar, aveam dreptul la 4 consilieri personali angajați la cabinet, pe diverse probleme, conform legii. L-am luat la cabinet… nici nu mai știu cât era salariul de consilier. Oricum era mic, cred că până în 1.600 de lei net lunar. Dar gândiți-vă că eu, ca primar, aveam numai 4.000 de lei net la acea vreme, în 2012, nu ca acum 11.000 de lei net, deci un salariu mic comparativ cu responsabilitățile pe care le aveam”, a mărturisit Marius Stan.

      La începutul lunii mai 2013, Marius Stan avea să îl numească pe Ionuț Pucheanu director interimar la Ecosal Galați, practic ca o prelungire a abuzului, căci totul s-a făcut fără concurs.

      Contracandidații lui Pucheanu și Stan (care-s creditați cu primele două șanse la un mandat de edil pe perioada 2020-2024) ar putea folosi situația pentru a-i scoate pe ambii din cursă. Însă iar te-ntorci. Cui i-ar folosi dacă papagalul politic Rodeanu, de la USR, ar ajunge primar, prin ricoșeu? Orașului, cu siguranță, nu!
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - A început concursul de minciuni electorale pentru scrutinul din septembrie. Cea mai nouă gogoriță: investiții fabuloase pe Faleză
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat miercuri, 5 august, acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorifica ...(continuare)
Politic - Sondaj electoral ascuns în spatele unuia pentru îmbunătățirea transportului public. Primăria cheltuie 22.000 de lei pentru asta
Vin alegerile, deci autoritățile au devenit brusc interesate de ceea ce crede electoratul despre una-alta, ca să știe ce minciuni ar fi cele mai potrivite în campanie. Spre exemplu, Primăria Galaţi pune la bătaie 22.000 de lei pentru un sonda ...(continuare)
Politic - Candidatul surpriză propus pentru Primărie de către Pact pentru Galați. Este inginer IT și poet
Am aflat numele încă unui candidat intrat în cursa pentru Primăria municipiului Galaţi, pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Potrivit unui comunicat al PACT pentru Galați (o grupare politică de interes local, „născută” dintr-o ...(continuare)
Politic - Fente politice de Covurlui. Ștefan Baltă a lăsat PNL-ul baltă sau Stângă se pregătește să dea o țeapă USR?
Ceva pute rău la PNL Galați, căci unul dintre liderii importanți ai liberalilor, Ștefan Baltă (fost președinte al organizației municipale, fost candidat la șefia organizației județene, fost „mare speranță locală” etc) a luat-o căti ...(continuare)
Politic - Grandomanie la Grand Hotel. PNL și USR-PLUS și-au făcut sediu de campanie, la Galați, într-un fost bordel de lux interbelic
Când șef peste dreapta din Galați ajunge unul pe care-l cheamă Stângă, lucrurile n-au cum să iasă chiar cum trebuie. Iar când în lupta contra vânătorilor de ciolan îl propui pe unul Rodeanu, treaba se complică și mai tare. Însă nu de ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact