Nr.4072, Luni, 28 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

La naiba cu pandemia! Din toamnă, la Galați plouă cu festivaluri dubioase finanțate din bani publici

      Ai zice că dacă e pandemie s-a oprit planeta, iar obișnuitele șmenuri pseudo-culturale se vor amâna o vreme la Galați. Dar nu-i chiar așa. Programul de finanțare toamnă-iarnă estimat de municipalitatea din Galați ne scoate din buzunare niscaiva sute de mii de lei (niște miliarde de lei vechi, adică) pentru evenimente discutabile, căci nu-i clar ce sens are să aduni oameni la concerte și târguri în plină pandemie, în timp ce școlile și spitalele funcționează la regim de avarie tocmai pentru a evita aglomerația.

      În fine, dincolo de acest aspect ce ține de etică și de responsabilitate, intervin și chestiunile legate de maniera în care se toacă acești bani. Manieră care te cam face să exclami: ceva e putred în Danemarca noastră mică, de la malul Dunării!

      De departe, cel mai dubios eveniment finanțat de Primăria Galați va fi Târgul de Crăciun (știți voi: înșiruirea aceea de standuri cu cârnați, bere, chinezării și haine SH de pe Faleză). Programat între 4 și 20 decembrie (de ce începe în perioada alegerilor parlamentare e cam greu de înțeles, în afară că ar putea fi folosit de unii cu scopuri electorale) el este organizat de o firmă privată (Palmira Evens) și înghite de la bugetul orașului 190.000 de lei.

      Interesant este că din această sumă de 190.000 de lei, nu mai puțin de 60.000 de lei reprezintă bani pe care câștigătorul Palmyra trebuie să îi prevadă pentru „cheltuieli promoționale și publicitate”, adică pentru ziarele, televiziunile și posturile de radio locale. Suma este destul de mare (având în vedere sărăcia de publicitate din ultima vreme), dar gurile rele spun că e o afacere în trei, între un cotidian, un radio și o televiziune (toate locale) care au dat dovadă de o imensă abnegație în promovarea actualului primar Ionuț Pucheanu în perioada campaniei pentru alegerile locale. Nu dăm nume, că nu-i frumos să ne luăm de colegi, dar ar cam trebui, căci felul acesta de a buzunări bugetul public nu mai e presă, ci un soi de prostituție profitabilă.

      Cam pe aceleași coordonate morale și financiare se vor desfășura Street Food Park (8-11 octombrie; dar nu am înțeles de ce trebuie subvenționat din banii noștri un târg unde se vinde mâncare!), Zid Art Fest și un ciclu de parade de uniforme militare făcut de o asociație (oare de ce nu de Muzeul de Istorie și teatrele gălățene, care au și cu ce, și cu cine și mai sunt și finanțate deja din bani publici?).

      Bomboana de pe coliva banilor gălățenilor este finanțarea de către Primărie a unui serial de televiziune (da, pe asta se duc banii voștri!) făcut de o asociație de tip „căpușă”, dat fiind că e deținută de „băieți de băieți” ce sunt angajați ai teatrelor de stat din Galați, care s-au privatizat în timpul liber, dar tot pe bani publici.
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Opoziția s-a făcut din nou de râs la Galați. În ultima „redută roșie” din România, Pucheanu și Fotea au fost realeși cu peste 50% din voturi
Galațiul pare blestemat să nu scape de PSD. După ce, la scrutinul din 27 septembrie 2020, Bucureștiul i-a dat o lecție Gabrielei Firea (care credea că un oraș se conduce doar pe bază de gargară politică, dar lăsând oamenii în mizerie, f ...(continuare)
Politic - E bine să știți: votarea din 27 septembrie se va desfășura după reguli complet noi. Alegătorii vor avea de făcut o mulțime de lucruri inedite
În caz că nu știți, la alegerile din 27 septembrie procedura de votare este diferită față de cea din anii trecuți. De fapt e chiar unică și surprinzătoare! Totul din cauza măsurilor de protecție contra Covid-19. Ca urmare, odată intrat ...(continuare)
Politic - Cum ești omorât cu zile la spitalele și dispensarele din Galați, sub pretextul Covid-19. Nesimțire, sfidare și mult cinism la adresa pacienților
Pandemia de Covid-19 s-a transformat, în spitalele și dispensarele din județul Galați, în pretextul perfect ca personalul medical să-și bată joc de pacienți. Ies la iveală numeroase dovezi ale nesimțirii, sfidării și cinismului, într-un ...(continuare)
Politic - Ce coincidență! Un aparat medical ultraperformant, unic în țară, a fost cumpărat de CJ Galați cu 4 zile înainte de alegeri
Un aparat medical unic în țară a fost achiziţionat zilele acestea de către Consiliul Judeţean Galaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al ...(continuare)
Politic - Un candidat la șefia CJ Galați a intrat în autoizolare din cauza Covid-19
Printr-un comunicat de presă, senatorul Nicolae Marin, candidat Pro România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Galați, anunţă că s-a autoizolat până la primirea rezultatului testului COVID. „În cursul zilei de ieri, 1 ...(continuare)
Politic - Dr. Călin Georgescu: „Unde merge lumea, unde mergem noi?”
„Nu de prostie mă cutremur, ci de veșnicia ei!” Oamenii au spirit gregar. Își sacrifică pe te miri ce darul cel mai de preț primit de la Dumnezeu la naștere: libertatea. Acest fapt este opera iluziei, dublată de frica teribilă de moarte ...(continuare)
Politic - Cum s-a transformat în propagandă electorală distribuirea în școli a măștilor cumpărate din bani publici
Onuț Atanasiu. Consilier local PNL. Îl știți. Este cel care ar fi trebuit să candideze la Primărie din partea PNL, însă după ce s-a încălzit pe tușă mai bine de trei ani a fost informat de antrenorul Stângă că pe postul lui a fost tra ...(continuare)
Politic - Blat politic cu iz penal: de ce mai este Picu Roman viceprimar dacă legea spune că părăsirea partidului care l-a susținut înseamnă pierderea mandatului?
Miroase a blat ordinar la Consiliul local Galați în privința lui Picu Apostol Roman (încă) viceprimarul municipiului reședință de județ. De câteva săptămâni, Picu se fudulește cu calitatea de lider la organizației PPU Galați (un parti ...(continuare)
Politic - „Moaștele sfinte” năvălesc în politică. Cum au ajuns partidele să propună gălățenilor candidați-afiș fără niciun fel de calități administrative
Ce să fie, ce să fie? O să fie o nebunie. Listele de candidați propuse de partidele politice gălățenilor, pentru scrutinul din 27 septembrie 2020, marchează o nouă eră electorală, căci se pare că intrăm în zodia moaștelor sfinte și a ...(continuare)
Politic - Patronul combinatului siderurgic le bate obrazul lătrăilor politici: „Liberty Galați își reafirmă deplina neutralitate politică”
Campania electorală naște monștri. Chitiți să le sufle voturilor foștilor și actualilor combiniști (ar fi vreo 50.000 de gălățeni în viață, cu drept de vot, care au lucrat sau încă lucrează pe platforma siderurgică), partidele se î ...(continuare)
Politic - Șase angajați de la Fiscul regional de la Galați au și sufletul în rai, dar și brișca unsă
Pare oarecum greu de crezut (dată fiind profunda incompatibilitate dintre Fisc și politică), dar șase angajați ai Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați sunt direct implicați, într-un fel sau altul, în campania el ...(continuare)
Politic - Cine sunt cei 11 candidați care vă cer votul pentru șefia Consiliului Județean Galați
Potrivit informațiilor furnizate de Biroul Electoral Județean, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galați s-au înscris în cursă nu mai puțin de 11 candidați. Este vorba (în ordinea depunerii candidaturilor) de: Nicolae M ...(continuare)
Politic - Cine sunt cei 11 candidați care vă cer votul pentru fotoliul de primar al municipiului Galați
Un număr de 11 candidaţi şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Galați, a anunțat Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Potrivit sursei citate, pentru Primăria Galaţi şi-au depus candidaturile Ionuţ-Florin Pucheanu (P ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact