Nr.4070, Joi, 9 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Focar de coronavirus la Șantierul Naval Damen Galați: 41 de cazuri noi în doar 8 zile

      Focar de coronavirus la Șantierul Naval Damen Galați. Nu mai puțin de 41 de angajați ai șantierului sau ai subcontractorilor au fost confirmați cu coronavirus, în doar o săptămână. Conducerea Damen a impus noi măsuri de protecție pentru angajați, astfel încât numărul cazurilor să nu mai crească în următoarele zile. Totodată, în tot județul, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 35 de cazuri noi.

      Conforma datelor puse la dispoziție de Corina Tuchilă, purtătorul de cuvânt de la Șantierul Naval Damen, de pe 22 iunie și până pe 30 iunie, au fost confirmate 41 de cazuri. "De la ȋnceputul săptămânii trecute şi până ȋn prezent, pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi s-au ȋnregistrat 41 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi șase angajaţi ai subcontractorilor. Trei dintre cei confirmați au fost declarați vindecați", ne-a explicat Corina Tuchilă.

      Confom sursei citate, în toate aceste cazuri, au fost identificați contacţii persoanelor infectate, fiind asigurată intrarea lor ȋn autoizolare. De asemenea, spaţiile/ facilităţile ȋn care cei infectați şi-au desfăşurat recent activitatea au fost dezinfectate.

      Numărul mare de cazuri apărute într-un timp relativ scurt a determinat administraţia şantierului să implementeze o serie de noi măsuri stricte, pentru a combate răspândirea virusului şi apariţia altor cazuri. Astfel, începând din 25 iunie, purtarea măştii de protecţie este obligatorie ȋn incinta şantierului, nu doar ȋn spaţiile închise şi ȋn cursele convenţie, ci şi ȋn spaţiile deschise. S-a ȋnceput testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate. De asemenea, începând cu 29 iunie, s-a introdus lucrul ȋn două schimburi și termoscanarea la punctele de acces ȋn şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare, asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic. "Suntem convinşi că aceste măsuri vor conduce la creşterea gradului de responsabilitate a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor noştri, contribuind ferm la menţinerea unui climat de siguranţă şi sănătate adecvat continuării activităţii companiei", a mai spus Corina Tuchilă.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Cutiile poștale ale gălățenilor, umplute cu vrăjelile electorale ale primarului. Orașul cheltuie pentru tipărire și distribuire 28.000 de lei
Ca și cum ar fi rezolvat deja toate problemele orașului Galați, primarul Ionuț Pucheanu a decis să-și facă un pic de campanie electorală pe banii contribuabililor. Drept urmare, nu mai puţin de 113.000 de pliante, cu extrase din raportul pri ...(continuare)
Politic - Deputatul gălățean Marius Mitică Mărgărit a fost numit în comisia de control a SRI. Poreclit „Ciasuri”, politicianul a făcut avere din contracte publice
Cu puține luni (doar vreo 5) înainte de spatul târgului (a se citi „alegeri parlamentare”), deputatul gălățean Marius Mitică Mărgărit, de la PSD, a devenit membru în Comisia de control a activității Serviciului Român de Informații ( ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact