Nr.4218, Luni, 12 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Începe modernizarea zonei pietonale dintre „Nespălata” și Faleză. Va fi gata în toamna anului viitor și va costa peste 2,2 milioane de euro

      Primăria municipiului Galați anunță atribuirea contractului pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galați.

      „Un loc considerat emblematic pentru orașul nostru va căpăta un aspect nou, va avea o arhitectură modernă și am încredere că va deveni unul dintre locurile de promenadă cu care gălățenii se vor mândri. Continuăm astfel planul de punere în valoare a centrului orașului și de consolidare a unei identități locale solide”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

      Prin acest proiect se dorește reamenajarea completă a aleii, a spațiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum și un sistem de iluminat decorativ și arhitectural.

      Oferta câștigătoare a fost cea prezentată de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, ATU Consulting SRL, cu un preț total de 11.147.797,52 lei fără TVA (circa 2,2 milioane de euro cu tot cu taxe).

      Contract de achiziție publică prevede atât modernizarea aleii pietonale cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice, cât și proiectarea, iar durata de realizare a contractului este de 18 luni calendaristice.

      Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu”, Pasajul Dunărea. Mai mult, în urmă cu câteva zile a fost predat amplasamentul pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star.

      De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru transformarea centrului orașului într-unul modern, deschis și primitor au fost apreciate și la nivel național, dovadă premiul de „Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice”, obținut în 2019 în cadrul „Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

     
Autor: Mădălina Dediu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Starea de alertă, prelungită și pentru perioada 13 aprilie-13 mai. Restricții de Paște pentru gălățeni
În caz că nu știați e bine să aflați că Guvernul a decis prelungirea stării de alertă (pe fondul pandemiei) cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021 și până pe 13 mai. Așadar, este în continuare interzisă (deci și d ...(continuare)
Social - A început prohibiția de primăvară la pescuit. Până pe 8 iunie pescarii sportivi sunt nevoiți să pună undița-n cui
O veste proastă pentru amatorii de pescuit, mai ales că Galațiul este un adevărat rai al pescarilor, fiind, practic, înconjurat de ape. Prohibiţia generală a pescuitului în România a început, vineri, 9 aprilie 2021, în habitatele naturale, ...(continuare)
Social - Ați observat că nu prea mai sunt maidanezi prin Galați? Ei bine, există o explicație
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a participat astăzi la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai FOUR PAWS International, Animal Society și ai comunității locale pentru a discuta liniile de acțiune viitoare cu privire la gestio ...(continuare)
Social - Primăria Galați încurajează natalitatea: ajutor financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut
La propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat pe 31 martie proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil. ...(continuare)
Social - Apă pentru Matca. Proiect de 19,5 milioane de euro pentru a treia localitate din județ, ca număr de locuitori, dar și ca economie
Conducerea companiei publice regionale Apă Canal SA a anunțat suplimentarea amplului proiect de extindere a rețelei de apă din județ (cu o valoare inițială de 180 de milioane de euro), cu încă 42,5 milioane euro. Directorul general al Apă ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact