Nr.3967, Vineri, 21 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Grevă la instanțele din Galați. Activitatea este paralizată deoarece magistrații cer să nu li se desființeze pensiile speciale

      Judecătorii Tribunalului Galați au hotărât să continue acțiunile de protest, în fapt o grevă mascată și ilegală care blochează accesul contribuabililor la Justiție (și le încalcă drepturile constituționale).

      Grav este că dincolo de faptul că magistrații au decis suspendarea, în continuare, a activității instanței, ei au hotărât să refuze să participe la constituirea birourilor electorale, blocând practic alegerile din România.

      Potrivit legii judecătorii, procurorii și personalul auxiliar din Justiție nu pot organiza greve, iar o eventuală întrerupere temporară a lucrului trebuie făcută cu asigurarea activității a o treime din personal.

      Vă reamintim că protestele sunt împotriva deciziei Guvernului de a desființa pensiile speciale din România, demers în urma cărora pensiile magistraților se vor reduce considerabil. Astfel, dacă pe legislația existentă până de curând pensia medie a magistraților depășea 20.000 de lei lunar (cu cazuri aberante în care ajungea și la peste 50.000 de lei lunar), după principiul contribuției venitul va scădea la 8.000-10.000 de lei lunar.

      „Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Galați, convocată la data de 4.02.2020, cu majoritate de voturi, a hotărât următoarele:

      1. Suspendarea activității instanței, în continuare, în sensul soluționării doar a cauzelor urgente și a realizării procedurii prealabile doar în cauzele urgente.

      2. Refuzul de a participa la constituirea birourilor electorale (…) Totodată, având în vedere și protestul personalului auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Galați, care se va desfășura în intervalul orar 8.00-1.00, vă comunicăm următoarele: ședințele de judecată stabilite la Timpul 1 vor începe de la ora 10.00.

      Programul de lucru cu publicul la Centrul de Informare și relații cu publicul se va desfășura în intervalul orar 10.00-12.30”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Galați.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Cronica neagră a șoselelor din județul Galați: 58 de oameni au murit anul trecut în accidente rutiere
Un număr de 58 de persoane au murit în accidente rutiere pe drumurile din judeţ în 2019, cu patru mai multe decât în 2018, când s-au înregistrat 54 de decedaţi, potrivit bilanţului activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Ga ...(continuare)
Social - Pensia nerușinată primită de un fost magistrat de la Galați. Este echivalentul a 30 de pensii medii
Un fost judecător din Galați are o pensie care îi face să se îngălbenească de invidie pe restul pensionarilor. Omul a ajuns să încasese nu mai puțin de 45.610 lei în fiecare lună, adică în jur de 65 de pensii minime pe economie și cam ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact