Nr.3667, Vineri, 23 Martie 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

24 martie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei:

      Peste 500 de cazuri de tuberculoză, înregistrate în județul Galați

      Pe 24 martie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, afecțiune de care suferă aproximativ 500 de persoane din județul Galați. Datele statistice ale Spitalului de Pneumoftiziologie arată că în anul 2016 la nivelul județului Galați s-au înregistrat 535 cazuri de tuberculoză, dintre care 415 cazuri noi - 72,3%, 99 cazuri recidive - 17,28% și 14 cazuri abandon - 3,27%. Anul trecut a fost vorba despre 502 cazuride tuberculoză, dintre care 355 cazuri noi -72,3%, 100 cazuri recidive -17,28% și 17 cazuri abandon-3,27%

      Incidența cazurilor noi de tuberculoză a scăzut în medie în ultimii ani cu 1,5%

      Ponderea cea mai mare a cazurilor de TB este în mediul rural, sexul masculin fiind cel mai afectat. Astfel, județul Galați se află pe locul 8 în țară că incideta a tuberculozei

      În anul 2017 au fost și 3 cazuri de îmbolnăviri în rîndul profesorilor.

      Pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, reprezentanți ai Spitalului de Pneumoftizilogie, alături de Coordonatorul Tehnic județean PNPSCTB - Dr. Marta Lefter, medic specialist pneumologie, și reprezenați ai OAMGMAMR –Filiala Galați au organizat un curs cu tema “Tuberculoză – permanentă provocare pentru societate . Măsuri de depistare, tratament și prevenție în tuberculoză”. La această manifestare au participat cadre medicale de pe tot teritoriul jud. Galați, de la cabinetele de medicină de familie , cît și cadre medicale din rețeaua de Pneumoftiziologie Galați.

      Manifestările vor continuă cu acțiuni desfășurate de Spitalul de Pneumoftiziologie Galați împreună cu OAMGMAMR –Filiala Galați și elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Coman pe parcursul întregii saptamâni și vor constă în vizite la diferite instituții școlare unde copii vor află despre tuberculoză, cai de transmitere, tratament și măsuri de prevenție, se vor împărți pliante în zonele aglomerate ale orașului. Astfel de manifestări vor avea loc cu sprijinul cadrelor medicale de la Dispensarele teritoriale TB și în Tecuci și Tg.Bujor.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Tone de gunoi au apărut pe Dunăre, la Galați
Tone de gunoi s-au adunat în apropierea malului Dunării, la Galați, în mai multe zone, inclusiv la punctul de trecere cu bacul, fiind vorba despre peturi, ambalaje și crengi uscate provenite din amonte, conducerea Gărzii de Mediu notificând toți ...(continuare)
Social - Cum s-au descurat elevii din județul Galați la simularea examenului de Evaluare Națională
Inspectoratul Școlar Județean Galați a centralizat rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de evaluare națională. Astfel, potrivit datelor comunicate de reprezentanții ISJ Galați, la proba scrisă la limba și literatura română au fost ob ...(continuare)
Social - Primăria acordă tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști
Gălățenii cu venituri modeste pot solicita până pe 23 martie ajutoare de urgență, sub formă de tichete sociale, pentru Sărbătorile de Paști. Pot beneficia de aceste ajutoare pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparțină ...(continuare)
Social - Cursuri și aplicații practice pentru tinerii care doresc să desfășoare activități montane
ATE Club Albatros Galați derulează, în perioada 17 aprilie – 20 mai 2018, cea de-a VI-a ediție a proiectului intitulat “Hai cu noi pe munte!” care are drept scop organizarea unui curs de educație montană destinat tine ...(continuare)
Social - Agent de poliție, prins în flagrant când primea mită pentru a introduce în penitenciar un telefon și o cartelă SIM
Un agent de poliție din Galați este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce a fost prins când lua mită 500 euro în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta penitenciarului. Poli ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateContact