Nr.4070, Joi, 9 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Salariul sfidător al directorului de la Apă-Canal. Ridică peste 24.000 de lei pe lună!

      În ciuda faptului că deține monopolul livrării apei potabile în Galați, compania publică Apă-Canal SA pere scăpată de sub orice control. Dincolo de faptul că la Galați este una dintre cele mai scumpe ape din țară (în condițiile în care procurarea apei brute este foarte simplă, sursa fiind Dunărea), tarifele fiind stabilite cu totul arbitrar, fără argumentație economică, salariile șefilor de la Apă-Canal pur și simplu au explodat în ultimii trei ani, ajungând să fie mai mari decât la multinaționalele private.

      Spre exemplu, directorul general al Apă-Canal SA, Gelu Stan (omul PSD, să o spunem foarte clar), a avut în 2019 un salariu total de 295.920 de lei, ceea ce înseamnă 24.660 de lei net lunar. Suma este realmente uriașă, depășind leafa președintelui țării și fiind echivalentul a opt salarii medii nete pe economie și a aproape 20 de salarii minime. Asta, reamintim, pentru funcția de director al unei firme publice de importanță județeană.

      Foarte interesant este că Gelu Stan este și pensionar (cumulează pensia cu leafa adică), iar „pensioara” lunară este de 7.952 de lei. Este o pensie dată pe principiul contribuției, căci actualul director de la Apă-Canal a avut numai funcții înalte, bine plătite mai toată viața lui.

      Dar asta nu e tot. Anul trecut, Gelu Stan a mai încasat 61.098 de lei, ca director general al Asociației Naționale a Constructorilor de Nave din România și 5.896 de lei ca administrator neexecutiv (provizoriu) pentru 2 luni la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați.

      Revenind la leafa astronomică de la Apă-Canal, este de spus că față de 2018 aceasta a crescut exploziv, cu circa 10.000 de lei lunar (acum trei ani era de „doar” 14.659 lei), fără ca acest lucru să urmeze vreo logică economică, ci doar o serie de decizii arbitrare ale AGA și ale Consiliului de Administrație.

      Respectivele organisme sunt împănate cu membri PSD, iar dacă la AGA se plătesc sume modice (unii reprezentanți sunt chiar pro-bono), la CA situația este realmente șocantă. Indemnizațiile lunare încasate de cei 7 inși ajunși acolo pe filieră politică depășesc 8.000 de lei net. De fiecare, lunar! Iar banii îi primesc pentru o muncă de circa 4 ore pe lună, ceea ce înseamnă cam 2.000 de lei net pe oră.

      Însă despre această grupare cu parfum infracțional, ce căpușează subtil societatea Apă-Canal, vom reveni cu detalii revoltătoare în edițiile ce urmează.
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Un traseu de autobuz în premieră pentru Galați. Ar putea fi introdus de la 1 septembrie
Transurb SA se pregătește să facă o surpriză gălățenilor și, după ani de zile în care doar au scos trasee și au micșorat numărul de curse, se pregătește să înființeze un traseu în premieră. Acesta ar urma asigure legătura între ...(continuare)
Social - Canicula a pus stăpânire pe Galați. Unde se află punctele de prim-ajutor organizate de autorități
Galaţiul se va afla, şi pe 3 iulie, sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic, conform atenționării Administrației Naționale de Meteorologie (care a fost valabilă și pentru 2 iulie), motiv pentru care, la nivelul municipiului, au fost ...(continuare)
Social - Zeci de kilograme de produse alimentare congelate, dar alterate, confiscate în ultimele zile de Protecția Consumatorului Galați
În perioada 9-19 iunie 2020, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a p ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact