Nr.3667, Vineri, 23 Martie 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Un nou sezon KineDok la Muzeul de Artă Vizuală Galați

      Ajuns deja la cea de a patra ediție, KineDok powered by One World Romania va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală și de Est, la Muzeul de Artă Vizuală Galați.

     

      Cel de-al patrulea sezon KineDok va debuta cu proiecția filmului cehesc "Nimic nu va mai fi ca înainte" („Nothing Like Before”). Proiecția va avea loc vineri 23 martie, ora 18.00 în prezența regizorilor Lukáč Kokeč și Klára Tasovská. Proiecțiile vor continua începând cu luna mai, în fiecare joi, de la ora 18:00 și vor fi organizate în două sezoane: prima serie în lunile mai – iunie, iar cea de a doua în septembrie - noiembrie. "Nimic nu va mai fi ca înainte" spune povestea a patru adolescenți.Toți patru au 19 ani și învață în aceeași școală dintr-un orășel de graniță din Cehia. Toți patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viața îi forțează să devină adulți, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-și încheie studiile. Toți patru se află într-un moment care le va hotărî viețile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuși, cine se va maturiza cu adevărat? Camera ne apropie de ei, la o distanță neverosimil de mică; îi însoțește în momentele lor cele mai intime, tulburi și răscolitoare.

      KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Proiecțiile au loc sub formă de cineclub în spații neconvenționale și cât mai accesibile publicului de pretutindeni, pe tot parcursul anului.

      Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor și altor locuri populare pentru ca întâlnirea dintre film documentar și public să devină o experiență comunitară.

      Organizator local este Muzeul de Artă Vizuală Galați, iar la nivel național Asociația One World Romania, iar parteneri internaționali Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria). Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Tone de gunoi au apărut pe Dunăre, la Galați
Tone de gunoi s-au adunat în apropierea malului Dunării, la Galați, în mai multe zone, inclusiv la punctul de trecere cu bacul, fiind vorba despre peturi, ambalaje și crengi uscate provenite din amonte, conducerea Gărzii de Mediu notificând toți ...(continuare)
Social - 24 martie - Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei: Peste 500 de cazuri de tuberculoză, înregistrate în județul Galați
Pe 24 martie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, afecțiune de care suferă aproximativ 500 de persoane din județul Galați. Datele statistice ale Spitalului de Pneumoftiziologie arată că în anul 2016 la nivelul județului Galați s-au înr ...(continuare)
Social - Cum s-au descurat elevii din județul Galați la simularea examenului de Evaluare Națională
Inspectoratul Școlar Județean Galați a centralizat rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de evaluare națională. Astfel, potrivit datelor comunicate de reprezentanții ISJ Galați, la proba scrisă la limba și literatura română au fost ob ...(continuare)
Social - Primăria acordă tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști
Gălățenii cu venituri modeste pot solicita până pe 23 martie ajutoare de urgență, sub formă de tichete sociale, pentru Sărbătorile de Paști. Pot beneficia de aceste ajutoare pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparțină ...(continuare)
Social - Cursuri și aplicații practice pentru tinerii care doresc să desfășoare activități montane
ATE Club Albatros Galați derulează, în perioada 17 aprilie – 20 mai 2018, cea de-a VI-a ediție a proiectului intitulat “Hai cu noi pe munte!” care are drept scop organizarea unui curs de educație montană destinat tine ...(continuare)
Social - Agent de poliție, prins în flagrant când primea mită pentru a introduce în penitenciar un telefon și o cartelă SIM
Un agent de poliție din Galați este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce a fost prins când lua mită 500 euro în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta penitenciarului. Poli ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateContact