Nr.4092, Vineri, 7 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Dați-i o lopățică lui Mitrof, să se joace în nisip în timp ce clădirile de patrimoniu se prăbușesc

      Dacă n-ați auzit până acum de Marius Mitrof, haideți că vă explicăm noi cine e. Omul este unul dintre cei mai vechi angajați ai Direcției Județene pentru cultură și (atenție!) Patrimoniu din județul Galați. De fapt, el este adevăratul șef acolo, nu Cătălin Negoiță, căci prin pixul lui trec toate aprobările legate de investiții imobiliare în zona urbană (și numai), de demolare, de restaurare samd. Deși pare o bagatelă, avizul de la Cultură este deseori decisiv pentru o investiție, deci ceea ce face Mitrof nu este nici neimportant și, probabil (zic gurile rele), nici dezinteresat.

      Prieten bun cu ziariștii din Galați (pe care-i servește la orice oră din zi și din noapte cu o declarație despre orice), Mitrof și-a făcut rost astfel de un fel de scut de protecție, căci oricât de proastă ar fi situația patronată de el, lucrurile vor fi îndulcite frumușel „la ziar”, gunoiul va intra sub preș etc, după un soi de principiu cooperatist, ca să nu spunem complicitate pe modelul colhoz.

      Așa se face că se pune batista pe țambal la mai toate nenorocirile care lovesc urbea, cu largul concurs al instituției cârmuite de cuplul de comici bugetari Negoiță-Mitrof. Lor trebuie să le mulțumim pentru faptul că noua primărie a Galațiului cade fix ca o balegă-n mijlocul bulevardului (oțel și sticlă într-o zonă arhitecturală cu parfum istoric), că se demolează în draci clădiri istorice, că se descarcă arheologic lejer fix sub viitoarele vile ale potentaților (politic sau financiar, după caz) și câte și mai câte năzdrăvănii.

      Din când în când, cei doi, dar mai ales Mitrof, mimează cu frenezie competența, cum ar fi presupusa salvare de la demolare a imobilului de pe Bălcescu (Vax! Nu au salvat nimic, clădirea va pica în cel mult doi ani) sau, mai nou, scurmăturile din părculețul de la Parfumul Teilor. Unde (lume-lume!) au găsit una bucată cărămidă de Livorno, precum și fostul bazin de apă de ploaie al fostei clădiri demolată acum vreo 50 de ani. Bine, totul a căpătat aură de eroism și de mister, a curs cerneală cu chintalul pe seama asta, în vreme ce după perdeaua de fum continuă afacerile imobiliare cu girul Direcției de Cultură. Însă despre toate acestea vom reveni, cu detalii scandaloase, într-o ediție viitoare.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact