Nr.3686, Joi, 19 Aprilie 2018  
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Românii, la final de mandat în fruntea jandarmeriilor lumii

      A extins cooperarea internațională prin participarea cu trupe în zonele de conflict de pe mapamond, a contribuit la o mai bună pregătire a personalului prin trimiterea angajaților la cursuri de perfecționare în străinătate și a depus eforturi pentru a face față cu brio în combaterea violenței în sport. Sunt câteva dintre obiectivele pe care Jandarmeria Română le-a avut de îndeplinit în cursul acestui an, în care a deținut președinția Asociației Forțelor de Jandarmerie Europene și Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP) și care au fost prezentate în fața reprezentanților structurilor din țări precum Turcia, Italia, Spania, Portugalia, Olanda sau Chile.

      În cursul acestei săptămâni, Jandarmeria Română, principala structură de ordine publică cu statut militar, a fost gazda reuniunii anuale a comandanților și directorilor generali ai jandarmeriilor membre a Asociației Forțelor de Jandarmerie Europene și Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP), prilej cu care a avut loc semnarea de către cele 10 părți prezente a declarației comune prin care se stabilesc principalele repere ale acțiunilor comune în 2009. Reuniunea a fost deschisă oficial în cazarma Băneasa, printr-un ceremonial militar în care au fost arborate drapelele instituțiilor FIEP și în cadrul căruia au defilat subunități de ordine publică, alpiniști, montane, un pluton de conductori câini serviciu, detașamentul de cavalerie, precum și tehnica din dotare. Cu ocazia reuniunii, Jandarmeria Română și-a prezentat obiectivele pe care a reușit să le atingă pe parcursul ultimului an, în care a deținut președinția acestei asociații, având rolul de a coordona, supraveghea și evalua programele aflate în derulare. Țintele programate pentru anul viitor, când FIEP se va afla sub președinția Jandarmeriei Turce, care a primit ștafeta de la partea română, sunt reprezentate de operaționalizare - în prezent, FIEP se află într-un proces de identificare a posibilităților de lărgire a cooperării operaționale, avându-se în vedere crearea unei rețele care să evite dublarea atribuțiunilor unor structuri anterior create (ex: INTERPOL) și să se concentreze pe probleme ce țin strict de sarcinile de specialitate comune, impunerea conceptului de IPU (Unități Integrate de Poliție) în Misiunile de Pace, ca pe o evoluție naturală a celor de SPU (Unitățile de Poliție Specială) și respectiv FPU (Unitățile Constituite de Poliție), promovate până în prezent de ONU și oferirea unei alternative viabile la nivel internațional pentru modelul polițienesc britanic (cu o singură structură de poliție, cea civilă).
Autor: Mariana Constandache
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
catalin
email protejat
puneti si voi spatii ca sa se
urmareasca mai bine articolul
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - 2008/10/24 - Rectificarea bugetului județean:
Motiv de gâlceavă și...imagine

După discuții îndelungate, rectificarea bugetului județean pe anul 2008 a fost aprobată, în schimb amendamentele nu au trecut. Consilierii județeni PD-L au votat contra rectificării, așa cum au anunțat cu o zi înaintea ședinței, pe motiv că amenda ...(continuare)
Social - 2008/10/24 - Toamna nu se mai numără ...balurile
Liceenii nu se vor mai bucura de "petrecerea" care se susținea la începutul noului an școlar. În cel mai bun caz, Balul Bobocilor va fi înlocuit cu o mică serbare unde se va alege o Miss și un Mister. Decizia este o consecință a accidentului petre ...(continuare)
Editorial - 2008/10/24 - Unde le este demnitatea?
Se anunță o campanie murdară și în același timp agresivă. Chiar dacă nu s-a dat startul oficial pentru campania de prosteală, cea care le va aduce (sau nu) politicienilor gălățeni un loc cald în Parlament, formațiunile politice de la Galați au ieșit ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - Campanie după buget:
Unii cu banii, alții cu vorbele

Reprezentanții PNG-CD Galați se tem că alegerile parlamentare vor fi fraudate și că sunt șanse mari să fie nedreptățiți prin alocarea de sume mari de bani primăriilor conduse de edili din partide puternice, angrenate în lupta pentru putere. În ace ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - PRM și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare
Membrii PRM Galați și-au desemnat candidații pentru Parlamentare. Carol Dina va candida pentru un nou mandat de senator în colegiul numărul 3, iar directorul SC Apă-Canal SA, Marin Costel, va candida în colegiul 7 pentru un post de deputat. P ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Împușcat într-o urmărire ca în filme
Un tânăr de 18 ani din Galați s-a ales cu un glonț în ceafă după ce mașina în care se afla a fost urmărită de polițiști, la Brăila. Reprezentanții IPJ Brăila spun că totul s-a întâmplat din cauză că șoferul autoturismului în care se afla victima n ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Românii, la final de mandat în fruntea jandarmeriilor lumii
A extins cooperarea internațională prin participarea cu trupe în zonele de conflict de pe mapamond, a contribuit la o mai bună pregătire a personalului prin trimiterea angajaților la cursuri de perfecționare în străinătate și a depus eforturi pent ...(continuare)
Redactia Impartial - 2008/10/24 - Ajuta-ne sa fim mai buni!
Daca ai o sugestie sau o poveste si vrei sa o faci cunoscuta tuturor, completeaza formularul de mai jos! ...(continuare)
Tecuci - 2008/10/24 - Case noi pentru cinci familii de sinistrați
Locuințele au fost ridicate de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (A.D.R.A.), în baza unui protocol semnat cu Primăria Tecuci. Cu un an în urmă, Tecuciul s-a confruntat cu un dezastru natural ce a întrecut în amploare pr ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Petre Grigoraș: "Putem bate la Dinamo"
Grig vrea să repete isprava de pomină de la primul său meci ca antrenor la Oțelul: victorie la Dinamo. Antrenorul Petre Grigoraș a declarat că echipa sa are puterea să învingă sâmbătă seară, în deplasare, pe Dinamo. "Am mai spus, avem potenți ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Gigi, antrenează tu!
Directorul școlii de antrenori de la FRF, Mircea Rădulescu, îl ironizează pe Gigi Becali: "Să vină să facă Școala de Antrenori, să-i dăm și licență Pro". Directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, ieri, că îl ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Dorinel Munteanu nu s-a hotârât
Fostul internațional nu a luat încă o decizie în ceea ce privește oferta de a prelua postul de antrenor la Steaua. Antrenorul echipei din Liga a II-a Universitatea Cluj, Dorinel Munteanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu s-a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact