Nr.3729, Vineri, 22 Iunie 2018  
Home AdministratieEvenimentJustitieSănătateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Rectificarea bugetului județean:


      Motiv de gâlceavă și...imagine

      După discuții îndelungate, rectificarea bugetului județean pe anul 2008 a fost aprobată, în schimb amendamentele nu au trecut. Consilierii județeni PD-L au votat contra rectificării, așa cum au anunțat cu o zi înaintea ședinței, pe motiv că amendamentul lor nu a fost votat favorabil, în același timp fiind acuzați de propagandă.

      Lăsat la finalul ședinței de joi, 23 octombrie, punctul de pe ordinea de zi privind rectificarea bugetului a reprezentat motiv de ceartă între consilierii județeni. Totul a pornit de la amendamentul propus de consilierii județeni PD-L, privind acordarea din bugetul local, a sumei de trei milioane lei pentru Consiliul Local Tecuci. Această sumă ar fi reprezentat un sprijin acordat tecucenilor care au avut de suferit la inundațiile din toamna anului trecut. "La Tecuci nu există fonduri pentru acoperirea cheltuielilor constituționale, tichete cadou și altele. Trebuie să dăm acești bani, să-i sprijinim. Motivul recalculării bugetului la Tecuci l-au constituit inundațiile. Vrem să acordăm acest sprijin financiar tecucenilor", a declarat Mircea Nicu Toader, consilier județean PD-L. Imediat, în sală s-au auzit destule voci, care au menționat că nu vor vota acest amendament, iar președintele CJ Galați a ținut să precizeze că se aștepta din partea lui Mircea Nicu Toader să vină cu propuneri pertinente. În același timp, Eugen Chebac a spus că ar fi putut, din start, să refuze acest amendament, dar din respect, îl va supune votului. Nici ceilalți consileri nu au fost de acord cu propunerea celor din PD-L, fiind de părere că posibilitățile CJ-ului trebuie dozate și că nu sunt soluții pentru a "rupe" din buget o sumă atât de mare, astfel încât să se poată acoperi cheltuielile Consiliului până la sfârșitul anului. Toate acestea, mai ales că la ora actuală la buget se înregistrează un deficit de opt milioane lei. În replică, Mircea Nicu Toader a menționat că nu se încearcă altceva decât întregirea bugetului local al Tecuciului. "Este o sumă care a fost scoasă din bugetul Tecuciului pentru a acoperi dezastrele inundațiilor. Vrem să întregim bugetul local al lor", a mai spus Mircea Nicu Toader.

      ”Simplă propagandă”

      Aceasta a fost părerea consilierului județean PSD Nicolae Bacalbașa, în ceea ce privește amendamentul celor de la PD-L. În opinia sa, se încearcă arucarea pe umerii Consiliului Județean a responsabilității Guvernului. "Se încearcă mutarea responsabilității Guvernului și modul cum a fost tratată problema inundațiilor pe seama banilor județului. Asta este propagandă. Retragerea banilor din bugetul Consiliului Județean este lipsită de realism", a declarat Nicolae Bacalbașa. Totodată, președintele Eugen Chebac a pus respectivul amendament pe seama dorinței de afirmare politică a lui Mircea Nicu Toader, știindu-se faptul că acesta candidează la alegerile paralamentare în colegiul de la Tecuci. "Am refuzat modul de construire a amendamentelor pe resurse de finanțare, pe capitole debitate și capitole finanțate. Este o arucare de praf în ochi, în ochii electoratului. Știind că bugetul CJ este un buget văduvit, cu un deficit de 8 milioane lei. Domnul Toader spune multe fiind în campanie. El caută să-și facă imagine politică pe discuții în plen și discuții nemotivate. Mulți din grupul celor 8, nici măcar nu au citit proiectele de la mapă. Înțeleg că el candidează în colegiul Tecuci, dar nu putem finanța pe fiecare candidat în parte", a declarat Eugen Chebac, președintele Consiliului Județean Galați. În final, amendamentul celor de la PD-L a fost refuzat prin vot și ca urmare a acestui lucru, consilerii PD-L, în frunte cu Mircea Nicu Toader au votat ”contra” rectificării bugetului Consiliului Județului Galați.
Autor: Adrian Obreja
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
carnaval
email protejat
Baliverne
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - 2008/10/24 - Rectificarea bugetului județean:
Motiv de gâlceavă și...imagine

După discuții îndelungate, rectificarea bugetului județean pe anul 2008 a fost aprobată, în schimb amendamentele nu au trecut. Consilierii județeni PD-L au votat contra rectificării, așa cum au anunțat cu o zi înaintea ședinței, pe motiv că amenda ...(continuare)
Social - 2008/10/24 - Toamna nu se mai numără ...balurile
Liceenii nu se vor mai bucura de "petrecerea" care se susținea la începutul noului an școlar. În cel mai bun caz, Balul Bobocilor va fi înlocuit cu o mică serbare unde se va alege o Miss și un Mister. Decizia este o consecință a accidentului petre ...(continuare)
Editorial - 2008/10/24 - Unde le este demnitatea?
Se anunță o campanie murdară și în același timp agresivă. Chiar dacă nu s-a dat startul oficial pentru campania de prosteală, cea care le va aduce (sau nu) politicienilor gălățeni un loc cald în Parlament, formațiunile politice de la Galați au ieșit ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - Campanie după buget:
Unii cu banii, alții cu vorbele

Reprezentanții PNG-CD Galați se tem că alegerile parlamentare vor fi fraudate și că sunt șanse mari să fie nedreptățiți prin alocarea de sume mari de bani primăriilor conduse de edili din partide puternice, angrenate în lupta pentru putere. În ace ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - PRM și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare
Membrii PRM Galați și-au desemnat candidații pentru Parlamentare. Carol Dina va candida pentru un nou mandat de senator în colegiul numărul 3, iar directorul SC Apă-Canal SA, Marin Costel, va candida în colegiul 7 pentru un post de deputat. P ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Împușcat într-o urmărire ca în filme
Un tânăr de 18 ani din Galați s-a ales cu un glonț în ceafă după ce mașina în care se afla a fost urmărită de polițiști, la Brăila. Reprezentanții IPJ Brăila spun că totul s-a întâmplat din cauză că șoferul autoturismului în care se afla victima n ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Românii, la final de mandat în fruntea jandarmeriilor lumii
A extins cooperarea internațională prin participarea cu trupe în zonele de conflict de pe mapamond, a contribuit la o mai bună pregătire a personalului prin trimiterea angajaților la cursuri de perfecționare în străinătate și a depus eforturi pent ...(continuare)
Redactia Impartial - 2008/10/24 - Ajuta-ne sa fim mai buni!
Daca ai o sugestie sau o poveste si vrei sa o faci cunoscuta tuturor, completeaza formularul de mai jos! ...(continuare)
Tecuci - 2008/10/24 - Case noi pentru cinci familii de sinistrați
Locuințele au fost ridicate de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (A.D.R.A.), în baza unui protocol semnat cu Primăria Tecuci. Cu un an în urmă, Tecuciul s-a confruntat cu un dezastru natural ce a întrecut în amploare pr ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Petre Grigoraș: "Putem bate la Dinamo"
Grig vrea să repete isprava de pomină de la primul său meci ca antrenor la Oțelul: victorie la Dinamo. Antrenorul Petre Grigoraș a declarat că echipa sa are puterea să învingă sâmbătă seară, în deplasare, pe Dinamo. "Am mai spus, avem potenți ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Gigi, antrenează tu!
Directorul școlii de antrenori de la FRF, Mircea Rădulescu, îl ironizează pe Gigi Becali: "Să vină să facă Școala de Antrenori, să-i dăm și licență Pro". Directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, ieri, că îl ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Dorinel Munteanu nu s-a hotârât
Fostul internațional nu a luat încă o decizie în ceea ce privește oferta de a prelua postul de antrenor la Steaua. Antrenorul echipei din Liga a II-a Universitatea Cluj, Dorinel Munteanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu s-a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Noi sensuri uni...
Home AdministratieEvenimentJustitieSănătateSocial Mica PublicitateContact