Nr.3729, Vineri, 22 Iunie 2018  
Home AdministratieEvenimentJustitieSănătateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Toamna nu se mai numără ...balurile

      Liceenii nu se vor mai bucura de "petrecerea" care se susținea la începutul noului an școlar. În cel mai bun caz, Balul Bobocilor va fi înlocuit cu o mică serbare unde se va alege o Miss și un Mister. Decizia este o consecință a accidentului petrecut la un bal de la începutul acestui an, în urma căruia o elevă a luat foc în timpul unei probe de concurs.

      Din nefericire pentru elevii liceelor din Galați, tradiționalele baluri ale bobocilor, prin care cei de clasa a 9-a erau primiți oficial în rândul liceenilor, nu se mai organizează. Chiar daca instituțiile de învățământ au avut și ar avea în continuare opțiuni care dintre care mai diverse pentru a organiza aceste baluri, prudența este mai presus de toate, conducerile liceelor și implicit cea a Inspectoratului Școlar preferând să nu mai treacă prin situații neplăcute de genul aceleia în care o elevă participantă la concursul de Miss a luat foc în timpul unei probe prea ”ingenioase”. Motive suplimentare invocate de directorii școlilor pentru a renunța la organizarea unor astfel de petreceri, care adună la un loc sute de adolescenți, sunt lipsa spațiilor necesare pentru astfel de evenimente, numărul foarte mare de elevi de clasa a IX-a, ori absența cantinelor proprii. Decizia de a nu mai organiza asfel de petreceri a fost luată de majoritatea directorilor de licee, excepție făcând doar Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”, unde se va desfășura un mic spectacol odată cu serbarea de iarnă, la Teatru Muzical ”Nae Leonard”, și Liceul Teoretic ”Gheorghe Asachi” la care de asemenea se va organiza o serată în incinta unității de învățământ. "Balurile nu se vor mai ține, cel puțin nu acele spectacole grandioase unde se consumă alcool și intrarea este accesibilă oricui, chiar și persoanelor dubioase ce perturbă întreaga acțiune. În schimb se va putea desfășura o mică festivitate la unul din cele două teatre ale Galațiului, urmată apoi de o petrecere organizată în cantina sau în incinta liceului respectiv, unde vor avea acces doar elevii și profesorii acelui institut" ne-a declarat Magdalena Gaiu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Galați.

      Toate acestea sunt o consecință a nefericitului eveniment în urma căruia o elevă de la Liceul Pedagogic a fost rănită grav, la un bal, ea fiind internată în spital cu arsuri de gradul II și III pe brațul stâng. Eleva a luat foc în timpul unei probe de concurs. Petrecerea elevilor, de la mai multe licee din Galați, a avut loc într-o discotecă, fără ca balul să fi fost organizat cu acordul sau implicarea autorităților școlare, ci de o firmă care a lipit afișe și a vândut bilete în mai multe instituții de învățământ.
Autor: Liana Alexa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
test
email protejat
test
GEO
email protejat
asa cum era de asteptat a mai trecut
un an (cu promisiunile de rigoare din
partea celebrului primar al sarmanului
oras de la dunare )si eu cu regret tot
nu pot inca sa merg la pluimbare ca
orice om normal chiar daca sunt cu
dezabilitate locomotorie si as dori
macar o banca vis-avis de spitalul de
urgenta in fata bcr sau brd . insa ca
de obicei se prpomite ,si apoi se uita
foarte repedefiindca de , au trecut
alegerile si nu mai este nevoie de
cetateanul de rand.
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - 2008/10/24 - Rectificarea bugetului județean:
Motiv de gâlceavă și...imagine

După discuții îndelungate, rectificarea bugetului județean pe anul 2008 a fost aprobată, în schimb amendamentele nu au trecut. Consilierii județeni PD-L au votat contra rectificării, așa cum au anunțat cu o zi înaintea ședinței, pe motiv că amenda ...(continuare)
Social - 2008/10/24 - Toamna nu se mai numără ...balurile
Liceenii nu se vor mai bucura de "petrecerea" care se susținea la începutul noului an școlar. În cel mai bun caz, Balul Bobocilor va fi înlocuit cu o mică serbare unde se va alege o Miss și un Mister. Decizia este o consecință a accidentului petre ...(continuare)
Editorial - 2008/10/24 - Unde le este demnitatea?
Se anunță o campanie murdară și în același timp agresivă. Chiar dacă nu s-a dat startul oficial pentru campania de prosteală, cea care le va aduce (sau nu) politicienilor gălățeni un loc cald în Parlament, formațiunile politice de la Galați au ieșit ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - Campanie după buget:
Unii cu banii, alții cu vorbele

Reprezentanții PNG-CD Galați se tem că alegerile parlamentare vor fi fraudate și că sunt șanse mari să fie nedreptățiți prin alocarea de sume mari de bani primăriilor conduse de edili din partide puternice, angrenate în lupta pentru putere. În ace ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - PRM și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare
Membrii PRM Galați și-au desemnat candidații pentru Parlamentare. Carol Dina va candida pentru un nou mandat de senator în colegiul numărul 3, iar directorul SC Apă-Canal SA, Marin Costel, va candida în colegiul 7 pentru un post de deputat. P ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Împușcat într-o urmărire ca în filme
Un tânăr de 18 ani din Galați s-a ales cu un glonț în ceafă după ce mașina în care se afla a fost urmărită de polițiști, la Brăila. Reprezentanții IPJ Brăila spun că totul s-a întâmplat din cauză că șoferul autoturismului în care se afla victima n ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Românii, la final de mandat în fruntea jandarmeriilor lumii
A extins cooperarea internațională prin participarea cu trupe în zonele de conflict de pe mapamond, a contribuit la o mai bună pregătire a personalului prin trimiterea angajaților la cursuri de perfecționare în străinătate și a depus eforturi pent ...(continuare)
Redactia Impartial - 2008/10/24 - Ajuta-ne sa fim mai buni!
Daca ai o sugestie sau o poveste si vrei sa o faci cunoscuta tuturor, completeaza formularul de mai jos! ...(continuare)
Tecuci - 2008/10/24 - Case noi pentru cinci familii de sinistrați
Locuințele au fost ridicate de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (A.D.R.A.), în baza unui protocol semnat cu Primăria Tecuci. Cu un an în urmă, Tecuciul s-a confruntat cu un dezastru natural ce a întrecut în amploare pr ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Petre Grigoraș: "Putem bate la Dinamo"
Grig vrea să repete isprava de pomină de la primul său meci ca antrenor la Oțelul: victorie la Dinamo. Antrenorul Petre Grigoraș a declarat că echipa sa are puterea să învingă sâmbătă seară, în deplasare, pe Dinamo. "Am mai spus, avem potenți ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Gigi, antrenează tu!
Directorul școlii de antrenori de la FRF, Mircea Rădulescu, îl ironizează pe Gigi Becali: "Să vină să facă Școala de Antrenori, să-i dăm și licență Pro". Directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, ieri, că îl ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Dorinel Munteanu nu s-a hotârât
Fostul internațional nu a luat încă o decizie în ceea ce privește oferta de a prelua postul de antrenor la Steaua. Antrenorul echipei din Liga a II-a Universitatea Cluj, Dorinel Munteanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu s-a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Noi sensuri uni...
Home AdministratieEvenimentJustitieSănătateSocial Mica PublicitateContact