Nr.3729, Vineri, 22 Iunie 2018  
Home AdministratieEvenimentJustitieSănătateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Case noi pentru cinci familii de sinistrați

      Locuințele au fost ridicate de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (A.D.R.A.), în baza unui protocol semnat cu Primăria Tecuci.

      Cu un an în urmă, Tecuciul s-a confruntat cu un dezastru natural ce a întrecut în amploare previziunile specialiștilor. Inundațiile au făcut ca orașul să fie de nerecunoscut: trei persoane vârstnice au decedat printre dărmături, peste 400 persoane au fost evacuate, 500 de case au fost distruse în totalitate și alte aproape 1000 au fost afectate de ape, 20% din covorul asfaltic al municipiului a fost de asemenea, complet distrus. În zonele imediat următoare s-au scos din oraș 5,2 tone de noroi și 19 tone de animale moarte. Edilul șef estima că 70% din oraș a fost grav afectat iar paguba se ridica la 6 milioane de euro. Cea mai gravă problemă o constituie însă drama oamenilor care și-au pierdut locuința în pragul iernii. Astfel, sute de familii dintre cele care au mai rămas sub cerul liber au fost nevoite să se adăpostească la prieteni, rude ori în modulele oferite de Primărie, iar cei mai vitregiți au rămas în ruinele pline de umezeală și igrasie.

      Printr-un Protocol de Colaborare cu Primăria Tecuci, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (A.D.R.A.) s-a angajat să susțină activitățile de refacere după inundațiile din zonă, acționând pentru intervenții de urgență apoi pentru reconstrucție și refacere după criză.

      A.D.R.A. România a fost prima organizație care a început activitatea în reconstrucție în Tecuci. Acest lucru a fost posibil datorită mobilizării efeciente a resurselor umane, financiare și a materialelor de construcție.

      În proiect au fost incluse 25 de familii recomandate prin referat social, familii care beneficiază de servicii de recondiționare a locuințelor (12 familii) și de reconstrucție de case (7 familii).

      Joi la orele amiezii, directorul fundației umanitare A.D.R.A. Cornel Coman, s-a prezentat la Tecuci pentru inaugurarea a cinci case. La eveniment au mai participat, printre alții, Săvel Lupu, pastorul bisericii adventiste din Tecuci și Ionel Mardare, reprezentant zonal A.D.R.A. Casele construite sunt situate în strada Vasile Lupu (1 locuință), strada Duzilor (1 casă ) strada Costache Conache (3 imobile). Familiei Țocu Ion și Georgeta ce locuiesc pe strada Vasile Lupu (au 78 și 66 ani), le-ar fi fost imposibil cu o singură pensie de 600 lei să poată să-și mai ridice o locuință după ce inundațiile le-au distrus casa 100%. "Fundația noastră a contribuit cu 6.800 euro pentru construcția acestei case iar materialele de construcție au fost din partea Primăriei. La celelalte trei case din strada Costache Conache s-au investit 8.000 euro iar la a cincea doar 3.000 de euro .

      În proiectul nostru erau pentru reconstrucție 7 case, din păcate două nu le-am putut clădi căci ne-am confruntat cu încăpățânarea și neimplicarea proprietarilor. Ne-am bucurat că am putut ajuta aducând un licăr de speranță pentru cinci familii ce practic anul trecut, când am început noi să le facem fundațiile, nu mai aveau nimic din agoniseala de-o viață. Acest plan de întrajutorare al nostru include pe lângă modalitățile de răspuns la dezastre și înființarea unor echipe de intervenție, la nivelul fiecărei regiuni a țării. Așa se face că atunci când s-a produs dezastrul aici la Tecuci, atât noi de la centru cât și echipa din zonă, au acționat împreună cu autoritățile pentru siguranța oamenilor. Timp de trei săptămâni, o grupă de voluntari din Matca a oferit prânz cald la 200 de persoane aflate în impas iar 25 de familii au fost ajutate cu refacerea, reconsolidarea sau reconstrucția de case" a precizat Cornel Coman, director A.D.R.A..

      Specificăm că în aceste cinci case care au fost reconstruite au fost proiectate după un model tip impus de Ministerul Lucrărilor Publice și Locuințelor, și cuprind două camere spațioase, bucătărie și baie.

      "Mulțumesc tuturor voluntarilor care s-au implicat atât în activitățile de demolare și dezafectare a terenurilor cât și în activități de reconstrucție propriu-zisă. Vreau în continuare să ajutăm sprijinind semenii fără adăpost ..." a menționat Cornel Coman.
Autor: Nina Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - 2008/10/24 - Rectificarea bugetului județean:
Motiv de gâlceavă și...imagine

După discuții îndelungate, rectificarea bugetului județean pe anul 2008 a fost aprobată, în schimb amendamentele nu au trecut. Consilierii județeni PD-L au votat contra rectificării, așa cum au anunțat cu o zi înaintea ședinței, pe motiv că amenda ...(continuare)
Social - 2008/10/24 - Toamna nu se mai numără ...balurile
Liceenii nu se vor mai bucura de "petrecerea" care se susținea la începutul noului an școlar. În cel mai bun caz, Balul Bobocilor va fi înlocuit cu o mică serbare unde se va alege o Miss și un Mister. Decizia este o consecință a accidentului petre ...(continuare)
Editorial - 2008/10/24 - Unde le este demnitatea?
Se anunță o campanie murdară și în același timp agresivă. Chiar dacă nu s-a dat startul oficial pentru campania de prosteală, cea care le va aduce (sau nu) politicienilor gălățeni un loc cald în Parlament, formațiunile politice de la Galați au ieșit ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - Campanie după buget:
Unii cu banii, alții cu vorbele

Reprezentanții PNG-CD Galați se tem că alegerile parlamentare vor fi fraudate și că sunt șanse mari să fie nedreptățiți prin alocarea de sume mari de bani primăriilor conduse de edili din partide puternice, angrenate în lupta pentru putere. În ace ...(continuare)
Politic - 2008/10/24 - PRM și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare
Membrii PRM Galați și-au desemnat candidații pentru Parlamentare. Carol Dina va candida pentru un nou mandat de senator în colegiul numărul 3, iar directorul SC Apă-Canal SA, Marin Costel, va candida în colegiul 7 pentru un post de deputat. P ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Împușcat într-o urmărire ca în filme
Un tânăr de 18 ani din Galați s-a ales cu un glonț în ceafă după ce mașina în care se afla a fost urmărită de polițiști, la Brăila. Reprezentanții IPJ Brăila spun că totul s-a întâmplat din cauză că șoferul autoturismului în care se afla victima n ...(continuare)
Eveniment - 2008/10/24 - Românii, la final de mandat în fruntea jandarmeriilor lumii
A extins cooperarea internațională prin participarea cu trupe în zonele de conflict de pe mapamond, a contribuit la o mai bună pregătire a personalului prin trimiterea angajaților la cursuri de perfecționare în străinătate și a depus eforturi pent ...(continuare)
Redactia Impartial - 2008/10/24 - Ajuta-ne sa fim mai buni!
Daca ai o sugestie sau o poveste si vrei sa o faci cunoscuta tuturor, completeaza formularul de mai jos! ...(continuare)
Tecuci - 2008/10/24 - Case noi pentru cinci familii de sinistrați
Locuințele au fost ridicate de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (A.D.R.A.), în baza unui protocol semnat cu Primăria Tecuci. Cu un an în urmă, Tecuciul s-a confruntat cu un dezastru natural ce a întrecut în amploare pr ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Petre Grigoraș: "Putem bate la Dinamo"
Grig vrea să repete isprava de pomină de la primul său meci ca antrenor la Oțelul: victorie la Dinamo. Antrenorul Petre Grigoraș a declarat că echipa sa are puterea să învingă sâmbătă seară, în deplasare, pe Dinamo. "Am mai spus, avem potenți ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Gigi, antrenează tu!
Directorul școlii de antrenori de la FRF, Mircea Rădulescu, îl ironizează pe Gigi Becali: "Să vină să facă Școala de Antrenori, să-i dăm și licență Pro". Directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, ieri, că îl ...(continuare)
Sport - 2008/10/24 - Dorinel Munteanu nu s-a hotârât
Fostul internațional nu a luat încă o decizie în ceea ce privește oferta de a prelua postul de antrenor la Steaua. Antrenorul echipei din Liga a II-a Universitatea Cluj, Dorinel Munteanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu s-a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Noi sensuri uni...
Home AdministratieEvenimentJustitieSănătateSocial Mica PublicitateContact